Τρίτη 7 Ιουλίου 2009

Β. Παπαχρήστος: Να μπει θερμική κάμερα στο Άκτιο

Με ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας και Πρόνοιας ο βουλευτής Πρέβεζας του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Παπαχρήστος ζητάει να μάθει τι γίνεται με την υπόθεση να τοποθετηθεί θερμική κάμερα στο Αεροδρόμιο του Ακτίου.
Το αεροδρόμιο το καλοκαίρι δέχεται μεγάλο αριθμό τουριστών για τη Λευκάδα και τις ακτές της Ηπείρου, οπότε η θερμική κάμερα θα πρόσθετε ένα ακόμα «όπλο» στην πρώιμη ανίχνευση των συμπτωμάτων της γρίπης.
Ο κ. Παπαχρήστος (η ιστοσελίδα του εδώ) σημειώνει μεταξύ άλλων: «… στο αεροδρόμιο του Ακτίου, πύλη εισόδου δεκάδων χιλιάδων τουριστών από το εξωτερικό με πτήσεις τσάρτερ, παρά την απόφαση για ένταξή του ανάμεσα στα αεροδρόμια της χώρας που θα έπρεπε να τοποθετηθεί θερμική κάμερα για την ανίχνευση του ιού δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα απολύτως τίποτα. Λαμβανομένου υπόψη ότι το αμέσως επόμενο διάστημα οδεύουμε στο ζενίθ της προσέλευσης ξένων παραθεριστών στην περιοχή, με πολλαπλές καθημερινές αφίξεις στο Αεροδρόμιο του Ακτίου, χιλιάδες ξένους παραθεριστές και κατά συνέπεια πολλαπλά αυξημένους κινδύνους μαζικής εισαγωγής του ιού της γρίπης Η1Ν1».
Ας δούμε τι θα απαντήσει ο υπουργός, και πρωτίστως τι θα πράξει το υπουργείο.