Πέμπτη 2 Ιουλίου 2009

Tzoumerka Art Festival, μια εξαιρετική πρόταση

Το Tzoumerka Art Festival είναι μία από τις πιο πρωτότυπες και καλές ιδέες που έχουμε δει εδώ και χρόνια στην Ήπειρο. Είναι τόσο καλή πρωτοβουλία που είναι γνωστή διεθνώς, αλλά λιγότερο γνωστή τοπικά- δεν πειράζει όμως, το αντίθετο θα ήταν ανησυχητικό σημάδι. Γίνεται για τρίτη φορά με αυτόν τον τρόπο, στο Δασικό Χωριό στον Καταρράκτη Άρτας και το κυριότερο γίνεται από ανθρώπους που ξέρουν τι κάνουν. Δεν θα πούμε περισσότερα, μπείτε απλώς στην ιστοσελίδα του (εδώ) κι ένας άλλος κόσμος θα σας αποκαλυφθεί. Από εκεί και πέρα η επιλογή είναι δική σας. Αναφέρουμε ενδεικτικά το πρόγραμμα κι όλα τα άλλα είναι προς ανακάλυψη. Να πούμε μόνο ότι πέρυσι οι συμμετοχές στα σεμινάρια είχαν κλείσει από νωρίς και έρχονταν κόσμος από όλη την Ευρώπη.

Σεμινάρια
Σάββατο 25 έως Πέμπτη 30 Ιουλίου
Σεμινάριο γιόγκα με τον Δημήτρη Βασιλειάδη, θεατρικό σεμινάριο με την Βασιλική Κάππα, σεμινάριο κινηματογράφου με τον Χρήστο Καρακάση, σεμινάριο αναρρίχησης με τον Χρήστο Λάμπρη και Γιάννη Θεοχαρόπουλο, σεμινάριο τοξοβολίας με τον Πέτρο Σπυρόπουλο, σεμινάριο mountain bike με τον Γιάννη Θεοχαρόπουλο.

Εκδηλώσεις
* Σάββατο, 1 Αυγούστου: 20.00 Τελετή έναρξης, 21.00 Συναυλία παραδοσιακής Ηπειρώτικης μουσικής με τον Γρηγόρη Καψάλη, 23.00 Προβολές ταινιών μικρού μήκους.
Κυριακή, 2 Αυγούστου: 10.00 Κατάβαση με βάρκες rafting στον Άραχθο ποταμό, 20.30 Συναυλία των Blues Wire, 22.00 Συναυλία με τους "The Heavy Metal Band" του David Lynch και Θοδωρή Ρέλλου, 23.30 Προβολή της ταινίας «Ο Πλανευτής του Γράμμου», του Βαγγέλη Ευθυμίου.
* Δευτέρα, 3 Αυγούστου: 09.00 Επίσκεψη στο αρχαίο θέατρο της Δωδώνης, 19.00 Συναυλία jazz με το σχήμα Troism, 20.30 Συναυλία μεσογειακής και oriental μουσικής με το σχήμα «Αρώματα της Ανατολής», 22.00 Συναυλία jazz με το σχήμα Takis Barberis group.
* Τρίτη, 4 Αυγούστου: 09.00 Επίσκεψη στο χωριό Ματσούκι και πορεία από μονοπάτι μέχρι τη Μονή Βύλιζας, 20.30 Συναυλία jazz με το γιαννιώτικο σχήμα Pnoetica, 22.00 Παράσταση Θεάτρου Σκιών με τον Άθω Διανέλλη, 23.00 Προβολή της ταινίας «Από τον Όλυμπο στο Έβερεστ», του Παύλου Τσιαντού.
* Τετάρτη, 5 Αυγούστου: 09.00 Επίσκεψη στο χωριό Θεοδώριανα και πορεία μέχρι τον καταρράκτη Θεοδωριάνων, 20.30 Τελετή λήξης, 21.00 Συναυλία με τους Χαϊνηδες, 24.00 Προβολές ταινιών μικρού μήκους

Οι τιμές είναι χαμηλές: Ημερήσιο εισιτήριο: 10 ευρώ, πενθήμερο εισιτήριο: 30 ευρώ, κόστος συμμετοχής στα σεμινάρια: 120 ευρώ