Τρίτη, 2 Μαρτίου 2010

Αφιέρωμα του ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων στη γυναίκα με δύο προβολές στο ΠολυθέαμαO ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων κάνει την έκπληξη και διοργανώνει ένα πρωτότυπο και συμβολικά σημαντικό κινηματογραφικό αφιέρωμα. Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας στις 8 Μαρτίου, ημέρα που πάντα θυμίζει τους αγώνες της γυναίκας για την ισότητα και τη χειραφέτηση, οργανώνει ένα διήμερο κινηματογραφικών προβολών στο Πολυθέαμα την Κυριακή 7 και τη Δευτέρα 8 Μαρτίου.
Όπως σημειώνει, με την παρουσίαση του έργου δυο γυναικών σκηνοθετών διαφορετικής γενιάς της Αλίντα Δημητρίου και της Ελισάβετ Χρονοπούλου τιμάται η σημερινή γυναίκα δημιουργός- καλλιτέχνης ενώ μέσα από την προβολή των ταινιών τους τιμάται η αφανής γυναίκα αγωνίστρια των κοινωνικών και πολιτικών αγώνων του 20ου αιώνα.
Θα προβληθούν δύο βραβευμένα ντοκιμαντέρ της Αλίντας Δημητρίου με θέμα την γυναίκα στην Αντίσταση και τον Εμφύλιο καθώς και η ταινία μεγάλου μήκους της Ελισάβετ Χρονοπούλου για τη γυναίκα στην περίοδο της δικτατορίας.
Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:
- Κυριακή 7/3: 19:00 «Πουλιά στο Βάλτο» (Αλίντα Δημητρίου), 21:30 «Ένα τραγούδι δε φτάνει» (Ελισάβετ Χρονοπούλου)
- Δευτέρα 8/3 20:00 συζήτηση με την συμμετοχή του κριτικού κινηματογράφου Στράτου Κερσανίδη, 21:00 «Η ζωή στους Βράχους» (Αλίντα Δημητρίου).
Η είσοδος είναι 5 ευρώ την πρώτη ημέρα, 4 ευρώ τη δεύτερη ημέρα και 7 ευρώ για όλες τις προβολές.