Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Αφιέρωμα του ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων στη γυναίκα με δύο προβολές στο Πολυθέαμα



O ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων κάνει την έκπληξη και διοργανώνει ένα πρωτότυπο και συμβολικά σημαντικό κινηματογραφικό αφιέρωμα. Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας στις 8 Μαρτίου, ημέρα που πάντα θυμίζει τους αγώνες της γυναίκας για την ισότητα και τη χειραφέτηση, οργανώνει ένα διήμερο κινηματογραφικών προβολών στο Πολυθέαμα την Κυριακή 7 και τη Δευτέρα 8 Μαρτίου.
Όπως σημειώνει, με την παρουσίαση του έργου δυο γυναικών σκηνοθετών διαφορετικής γενιάς της Αλίντα Δημητρίου και της Ελισάβετ Χρονοπούλου τιμάται η σημερινή γυναίκα δημιουργός- καλλιτέχνης ενώ μέσα από την προβολή των ταινιών τους τιμάται η αφανής γυναίκα αγωνίστρια των κοινωνικών και πολιτικών αγώνων του 20ου αιώνα.
Θα προβληθούν δύο βραβευμένα ντοκιμαντέρ της Αλίντας Δημητρίου με θέμα την γυναίκα στην Αντίσταση και τον Εμφύλιο καθώς και η ταινία μεγάλου μήκους της Ελισάβετ Χρονοπούλου για τη γυναίκα στην περίοδο της δικτατορίας.
Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:
- Κυριακή 7/3: 19:00 «Πουλιά στο Βάλτο» (Αλίντα Δημητρίου), 21:30 «Ένα τραγούδι δε φτάνει» (Ελισάβετ Χρονοπούλου)
- Δευτέρα 8/3 20:00 συζήτηση με την συμμετοχή του κριτικού κινηματογράφου Στράτου Κερσανίδη, 21:00 «Η ζωή στους Βράχους» (Αλίντα Δημητρίου).
Η είσοδος είναι 5 ευρώ την πρώτη ημέρα, 4 ευρώ τη δεύτερη ημέρα και 7 ευρώ για όλες τις προβολές.