Τρίτη 14 Απριλίου 2009

Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας στα Γιάννενα

Τι κρίμα που το χάσαμε. Πριν από δύο Σάββατα έγινε στο συνεδριακό κέντρο του πανεπιστημίου με μεγάλη επιτυχία η ημερίδα «Διαστημική Εξερεύνηση και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση». Από το απόγευμα είχε συννεφιά και έβρεχε αν θυμάστε μέχρι κάποια ώρα οπότε με το γιο μου αποφασίσαμε να πάμε σινεμά (είδαμε πάντως Τέρατα και Εξωγήινους για να είμαστε στο… κλίμα). Χάσαμε όμως έτσι την αστρονομική παρατήρηση που έγινε με μεγάλη συμμετοχή μετά τις 9 όταν άνοιξε ο ουρανός, με έξι τηλεσκόπια των ερασιτεχνών αστρονόμων των Ιωαννίνων. Όλα αυτά τα καλά τα μάθαμε από τον kossak και τον ευχαριστούμε (και για το υλικό που μας έστειλε). Τώρα μαθαίνουμε ότι εκείνη η συνάντηση έγινε αφορμή ώστε να ιδρυθεί κι ένας Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Ιωαννίνων. Θα βρείτε όλες τις πληροφορίες είτε στον kossak (με πολλές φωτογραφίες από την ημερίδα) είτε στον ιστοχώρο του ίδιου του συλλόγου http://ioanninastronomy.blogspot.com/.
Ετοιμάζεται ήδη δε κι η επόμενη παρατήρηση με τηλεσκόπια με ελεύθερη συμμετοχή του κοινού, την Κυριακή 3 Μαΐου στις 9 το βράδυ στην κεντρική πλατεία.
Με το καλό και τι άλλο να πούμε… Χαιρόμαστε που αυτή η πόλη έχει τόσα πολλά παιδιά που μετράνε ακόμα τα άστρα. Θα είμαστε εκεί αυτή τη φορά.