Τρίτη 12 Μαΐου 2009

Οι Αθεράπευτοι ανεβάζουν Ματέι Βίσνιεκ

Οι Αθεράπευτοι δεν ησυχάζουν ποτέ όπως φαίνεται. Αυτήν την Παρασκευή ανεβάζουν από τη Νέα Θεατρική Σκηνή τους το έργο «Η λέξη πρόοδος στο στόμα της μητέρας μου ηχούσε πολύ φάλτσα».
Πρόκειται για ένα σύγχρονο θεατρικό έργο του Ρουμάνου Ματέι Βίσνιεκ (Matei Visniec) το οποίο έχει παιχτεί με επιτυχίες διεθνώς, αλλά και στη χώρα μας. Ο Βίσνιεκ γεννήθηκε στη Ρουμανία το 1956 και το 1987 διέφυγε στη Γαλλία όπου και ζήτησε πολιτικό άσυλο. Έκτοτε έχει γράψει πολλά ακόμα θεατρικά έργα.
Για το συγκεκριμένο έργο έχει δώσει μια συνέντευξη (που θα τη βρείτε εδώ) που δείχνει το στίγμα ενώ υπάρχουν πολλές αναφορές στο ελληνικό διαδίκτυο. Το έργο αφορά τα Βαλκάνια, τη βία, τον κόσμο στην έρημο του πολέμου και τους ανθρώπους που μένουν πίσω, με ένα ανθρωπιστικό επίκεντρο που ξεπερνάει τις συγκυρίες.
Η μετάφρασή του έργου έχει γίνει από την Έρση Βασιλικιώτη και η σκηνοθεσία της παράστασης είναι του Δημήτρη Παππά.
Θα παιχτεί για οχτώ μόνο παραστάσεις, από Παρασκευή 15 Μαΐου μέχρι Κυριακή 24 Μαΐου (πλην Τρίτης και Πέμπτης) στο υπόγειο της Στοάς Ορφέα στο κέντρο της πόλης, με ώρα έναρξης 9:15 μ.μ. και εισιτήριο 6€ (μαθητικό-φοιτητικό) και 10€. Κρατήσεις θέσεων στο τηλέφωνο 6981981067. Σημειώνεται από τον θίασο ότι οι “σκληρές” εκφράσεις του έργου, καθώς και οι “ακραίες” καταστάσεις που διαπραγματεύεται, καθιστούν τη γονική συναίνεση απαραίτητη όσον αφορά στην παρακολούθησή του από παιδιά.
Περισσότερες πληροφορίες κι από το μπλογκ των Αθεράπευτων (από εκεί και η φωτογραφία παλαιότερης παράστασης).