Δευτέρα 4 Μαΐου 2009

H Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής καλεί μουσικούς

H Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής είναι ένας πολύ επιτυχημένος θεσμός και η επιτυχία του οφείλεται στο ότι δίνει βήμα σε νέους μουσικούς ενώ παράλληλα απευθύνεται με έναν αδιαμεσολάβητο τρόπο στο κοινό. Μουσικές σκηνές στήνονται σε ευρωπαϊκές πόλεις και ο κόσμος παρακολουθεί δωρεάν συναυλίες με τοπικά σχήματα και καλεσμένους. Αυτήν την περίοδο η προετοιμασία της Ημέρας που επικεντρώνεται στην 21η Ιουνίου, αφορά κυρίως το πρόγραμμα οπότε όποιος μουσικός ή συγκρότημα θέλει να συμμετάσχει πρέπει να στείλει τη δουλειά του στους διοργανωτές.
Ο στόχος στα Γιάννενα είναι να στηθούν για ένα τριήμερο 10 συνολικά σκηνές, οπότε όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές: «Όλοι οι μουσικοί, ανεξαρτήτως επιπέδου και ηλικίας, καλούνται να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής, προκειμένου να δημιουργηθεί εγκαίρως το πρόγραμμα των εκδηλώσεων και να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τους μουσικούς αλλά και για όλη την πόλη που θα συμμετέχει στη γιορτή. Επικοινωνία στα τηλέφωνα: 2651045563 και 6932510923 και στο e-mail: ioamusicday@gmail.com».

Πρέβεζα και Πάργα

Και η Πρέβεζα όμως θα συμμετέχει για 3η χρονιά μάλιστα στην Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής το τριήμερο 19,20,21 Ιουνίου. Η Culturepolis– Πολιτιστική Αντένα Πρέβεζας, μη- κερδοσκοπική, μη-κυβερνητική οργάνωση προωθεί την δημιουργική συμμετοχή των πολιτών στις εκδηλώσεις στην Πρέβεζα αλλά και στην Πάργα, η οποία μετέχει για πρώτη φορά αλλά ταυτόχρονα γιορτάζει και τα 50 της χρόνια τουρισμού.
Η πρόσκληση για την Πρέβεζα και την Πάργα απευθύνεται όχι μόνο σε μουσικούς αλλά και σε καλλιτέχνες του χορού ή άλλων τεχνών που θα επιθυμούσαν να συμμετέχουν στην γιορτή. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να στείλουν demo τους, αλλά και καλλιτεχνικές προτάσεις που σχετίζονται με τη μουσική ιδέα, σε οποιαδήποτε μορφή (audio, video, press, project plan), ταχυδρομικά ή ηλεκτρονικά στην Culturepolis - Πολιτιστική Αντένα Πρέβεζας τηλ. 2682054445/6973447018, email caprevez@otenet.gr. Οι συμμετοχές γίνονται δεκτές έως την Παρασκευή 8 Μαΐου.
Και για περισσότερα www.musicday.gr και www.myspace.com/europeanmusicday.