Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

Ο Ross Daly στο Θυμωμένο Πορτραίτο στα Γιάννενα

Το Θυμωμένο Πορτραίτο (Καποδιστρίου 20, τηλ 2651068550 με εγγραφή στο facebook που αρνούμαι να διαβάσω) φτιάχνει ένα ακόμα ενδιαφέρον εβδομαδιαίο πρόγραμμα στο οποίο ξεχωρίζει η εμφάνιση του Ρος Ντέιλι την Παρασκευή 27 Μαρτίου και ίσως και η Μαρία Λούκα την επόμενη μέρα. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
24/3 Αφιέρωμα στο ρεμπέτικο και παραδοσιακό τραγούδι με τους: Χαρίλαο Τσακτσίρα-μπουζούκι-τραγούδι, Σταματία Δόση τραγούδι, Ντίνο Μπουζιάνη κιθάρα, Περικλή Μπουλουχτσή-μπάσο. Είσοδος 5 ευρώ.
25/3 AROCKDEON, με τον Σπύρο «αμελή» Γραμμένο και τη Βάσω Μιχαηλίδου που υπόσχονται μουσικές από Κατσιμιχαίους και Σαββόπουλο μέχρι Ramones και Cranberries. O Σπύρος Γραμμένος είναι σε τρομερές φόρμες αυτήν την περίοδο και η Βάσικ είναι μια αξιοπρόσεκτη παρουσία με μεγάλο ρεπερτόριο. Για να τους ακούσουμε… Eίσοδος ελεύθερη.
26/3 Ο ΦΩΣΠΙ (εκ Πανεπιστημίου ορμώμενος δηλαδή φωτογραφικός σύλλογος) συνεχίζει να παρουσιάζει Γιαννιώτες φωτογράφους. Στις 4 το μεσημέρι με είσοδο ελεύθερη.
27/3 Ross Daly live. Μακράν η καλύτερη πρόταση της εβδομάδας. Ο Ντέιλι μας έμαθε στην Ελλάδα να ακούμε τις παραδοσιακές μουσικές και να νιώθουμε σύγχρονοι. Έχει έρθει αρκετές φορές στα Γιάννενα και πάντα αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις. Παίζουν οι μουσικοί: Ross Daly- Λύρα, τάρχου, ραμπάμπ, Περικλής Παπαπετρόπουλος-σάζι, λάφτα, ο δικαίως πολιτογραφημένος Γιαννιώτης Amin Alagabou κρουστά και Κέλυ Θωμά: λύρα. Στις 22.30 με είσοδο 10 ευρώ (www.rossdalymusic.com).
28/3 Μαρία Λούκα Live. Τραγούδια από τον πρώτο της δίσκο «Καλημερα» και την νέα της δουλειά. Πολλοί θα τη θυμούνται δίπλα στον Σωκράτη Μάλαμα (τραγουδάνε μαζί το "Μη ρωτάς"), η Μαρία Λούκα όμως είναι μια πολύ νέα γυναίκα που έχει κάτι να πει στο έντεχνο ελληνικό τραγούδι (www.myspace.com/marialouka). Ωραίο κομμάτι το «Τίποτα». Μαζί της οι μουσικοί: Νίκος Ζούρνης- κιθάρα, τραγούδι, Κώστας Στεργίου-πλήκτρα, Γιώργος Μπούλντης- μπάσο.
29/3 reggae night, dj set ste-northical -κακό συναπάντημα. Είσοδος ελεύθερη, ώρα 23.00.

Στο Musichouse

Πολύ ενδιαφέρον και το πρόγραμμα του musichouse, στο Μώλο, (www.myspace.com/musichouseioannina) έτοιμο ως τις 9 Απριλίου παρακαλώ κι ακόμα παραπέρα..

24.3 Κίτρινα Ποδήλατα. Αξιοπρόσεκτοι και δυναμικοί (πάνω) βρίσκονται σε περιοδεία με νέα τραγούδια. Ωραία ιστοσελίδα www.kitrinapodilata.gr.
26.6 Ο Αλέξης και η Ναταλί, ακουστικά στις 22.30.
27.3 Bund on the Run Στις 23.00 με είσοδο 10 ευρώ (δύο ποτά).
28.3 Ρίτα Αντωνοπούλου. Την ξέρουμε από τον Θάνο Μικρούτσικο, θα την ξανακούσουμε γιατί είναι μια νέα φωνή που κουβαλάει το έρμα παλιών τραγουδιστριών. Τραγούδια έχει στο www.myspace.com/antonopoulourita, αλλά κι αλλού.
Ακολουθούν τον Απρίλιο, την πρώτη του μήνα οι The Heavy Metal Band Feet. David Lynch, μια επταμελή μπάντα που παίζει... Ντέηβιντ Λιντς. Στις 3 Απριλίου ο Φοίβος Δεληβοριάς, στις 4 Απριλίου οι Encardia, στις 5 Απριλίου τα Διάφανα Κρίνα, στις 9 ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας με τον Δημήτρη Σταρόβα κι έχει κι άλλους ανάμεσα. Κι έπονται κι άλλα τον Μάιο (στις 8 Μαΐου πάει ο Κώστας Χατζής που αναβλήθηκε το Σάββατο).